Goede doel: Stichting Vrienden van het Sophia

De Veldwerk Halve Marathon Oostland doet graag iets positiefs voor de regio. Vandaar dat zij jaarlijks een goed doel kiest waaraan zij na de loop een bedrag schenkt. Dit jaar is dat aan een studie naar de behandeling van de ziekte van Crohn bij kinderen van de Stichting Vrienden van het Sophia.

TISKids studie naar de ziekte van Crohn
De ziekte van Crohn is een ernstige chronische darmontsteking die niet te genezen is. Deze diagnose wordt in Nederland elk jaar bij ongeveer 300 kinderen gesteld en heeft grote gevolgen voor de rest van het leven van deze kinderen.

Het vermoeden is dat het beter is om vanaf de diagnose al te starten met Infliximab. Om dit te onderzoeken, vindt de TISKids studie plaats. In deze studie wordt de helft van de deelnemers meteen vanaf de diagnose met Infliximab behandeld.

De andere helft wordt behandeld met de standaardtherapie (predVrnison of voedingstherapie). De verwachting is dat de TISKids studie de behandeling van de ziekte van Crohn zal verbeteren waardoor complicaties en operaties bij deze kinderen voorkomen worden.

Ook individuele lopers en bedrijventeams van de Veldwerk Halve Marathon Oostland hebben de mogelijkheid om een bedrag aan dit doel te sponsoren middels het inschrijfformulier.

Goede doel
Piet van AdrichemStichting Vrienden van het Sophia