Goede doel: Familiehuis Daniel den Hoed

De Veldwerk Halve Marathon Oostland doet graag iets positiefs voor de regio. Vandaar dat zij jaarlijks een goed doel kiest waaraan zij na de loop een bedrag schenkt. Dit jaar is dat Familiehuis Daniel den Hoed.

Het Familiehuis wil onderdak bieden aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen zij hier logeren voor korte of langere tijd om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn.

In 2018 verhuist de kliniek naar een nieuw Erasmus MC Kanker Instituut in het centrum van Rotterdam. Om de nabijheid te kunnen blijven bieden aan familie en patiënten zal het Familiehuis noodgedwongen meeverhuizen naar een nieuw Familiehuis dat eveneens op zwaai-afstand ligt van het ziekenhuis. Een nieuw te bouwen Familiehuis kost veel geld. Naast eigen gespaard vermogen en een toegezegde gift van de Roparun is er nog € 2,5 miljoen nodig om het huis te kunnen bouwen.

Ook individuele lopers en bedrijventeams van de Veldwerk Halve Marathon Oostland hebben de mogelijkheid om een bedrag aan dit doel te sponsoren middels het inschrijfformulier.

Goede doel
OnswebFamiliehuis Daniel den Hoed