Scholenprijs

Bewegen is belangrijk. Zowel op oudere als op jongere leeftijd. Om deze reden organiseert de Veldwerk Halve Marathon Oostland wederom Kidsruns in Pijnacker en in Lansingerland.

Voor de kids tot en met 7 jaar is er een Mini-Kidsrun over 1 ronde (ongeveer 600 meter) van het parcours. Kids tot en met 12 jaar kunnen hun sportieve ei kwijt bij de 3 rondes tellende wedstrijd (+/- 1800 meter).

Om scholen aan te moedigen zoveel mogelijk leerlingen af te vaardigen, zijn er scholenprijzen voor de Kidsruns in Pijnacker en die in Lansingerland. Deze prijzen gaan naar de school met relatief gemeten de meeste leerlingen over alle afstanden op de Kidsruns*. Vorig jaar gingen ze naar de Beatrixschool uit Pijnacker en Het Baken uit Berkel & Rodenrijs.

Scholen in de regio zullen door de organisatie benaderd worden met het verzoek posters en flyers op te hangen en informatie te plaatsen in hun nieuwsbrief.

* bijvoorbeeld: een school met 20 deelnemers op een totaal van 100 leerlingen vaardigt relatief gezien meer deelnemers af (20% van het totaal) dan een school van 200 leerlingen die er 30 aan de start heeft (15% van het totaal).

Scholenprijs
Piet van AdrichemScholenprijs