Goede doel: scoutinggroep Berkel en Rodenrijs

De Veldwerk Halve Marathon Oostland doet graag iets positiefs voor de regio. Vandaar dat zij jaarlijks een goed doel kiest waaraan zij na de loop een bedrag schenkt. Dit jaar is het voor de inrichting van het nieuwe clubhuis van scoutinggroep Olave st. Clair uit Berkel en Rodenrijs: www.scoutingberkel.com.

Ieder jaar gaat er een deel van de deelnemersbijdrage naar een nieuw te bepalen goed doel. Het goede doel in 2019 is “Scoutinggroep Olave st. Clair” uit Berkel en Rodenrijs. De scoutinggroep bestaat bijna 75 jaar en is een scoutinggroep met 200 leden en 40 vaste vrijwilligers. Daarnaast zijn er nog ruim 30 vrijwilligers die hand- en spandiensten verlenen.

De scoutinggroep moet de huidige standplaats verlaten en heeft een nieuwe locatie gevonden in De Groenzoom, gelegen tussen Berkel en Pijnacker in. Om op deze nieuwe locatie een clubhuis te bouwen is, ondanks de steun van veel vrijwilligers, veel geld nodig om dit te realiseren. Deze locatie ligt midden in de natuur waardoor het aspect “omgaan met de natuur” ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen.

De Stichting Halve Marathon Oostland draagt graag haar steentje bij om dit te kunnen realiseren.

Goede doel
Piet van AdrichemScoutinggroep Berkel en Rodenrijs