Tienduizenden mensen in Nederland, van jong tot oud, kampen met ernstige langdurige klachten na een Corona (COVID-19) infectie. Deze klachten houden maanden of zelfs jaren aan. Veel Long COVID patiënten kunnen niet of nauwelijks meer werken, naar school gaan, of voor hun kinderen zorgen.

In de hardloopwereld kennen we helaas meerdere verhalen van mensen die door hun klachten de sport niet meer kunnen beoefenen. Wij gunnen het iedereen om weer te leven en te sporten zoals ze dat gewend waren voor corona, maar daar is onderzoek voor nodig.

Om behandelmethodes te kunnen ontwikkelen, moeten artsen eerst de oorzaak volledig begrijpen. Stichting Long Covid heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor biomedisch onderzoek naar de oorzaken en behandeling van Long COVID. HMO steunt dit doel met het oog op een gezonde en sportieve samenleving.

Wilt u een individuele bijdrage doen? Dan kan dat via de QR-code. Neem je deel aan ons evenement? Dan biedt de Stichting de mogelijkheid om via hun website een crowdfunding te starten. Zo kan je een extra bijdrage leveren aan het goede doel met jouw sportieve prestatie!

QR-code Stichting Long Covid
QR-code Stichting Long Covid